AJUTOR! Copilul nu mă lasă să îl spăl pe dinți!

20210720_233847.png

Unul din motivele pentru care copiii nu accepta sa fie spalati pe dinti este reprezentat de senzatia “ciudata” resimtita atunci cand filamentele periutei ajung in contact cu dintii si gingiile.

In cazul copilului meu acesta este motivul, desi igiena orala a fost realizata inca de pe vremea de cand nu avea dintii erupti (cu degetarul de silicon).

Ce este de facut intr-o astfel de situatie?

1. Fa-i cunostinta cu senzatia, incepand cu alte zone ale corpului

Aici va spun din propria experienta…pe langa faptul ca ii starniti curiozitatea, va fi si foarte distractiv.

Eu am inceput prin a-l gadila cu periuta de dinti pe talpa (intr-o seara, dupa baie). A starnit hohote de ras! Si usor usor m-am apropiat de dintisori.

De pe piciorus am ajuns pe manute, de la manute pe obrajori, apoi pe buze. I-am explicat ca asa cum gadila piciorul, manuta, obrajorii, asa va gadila si dintisorii.

Va sfatuiesc sa incepeti sa periati fata din spate (palatinala) a dintilor de sus. In acea zona, mucoasa boltii palatine este foarte sensibila, iar copilul va simti ca periuta il gadila (puteti testa si voi, trecand cu varful limbii prin spatele dintilor de sus. Gadila?)

2. Cel mic trebuie sa fie expus cat mai des la aceasta senzatie

Nu este suficient periajul de 2 ori pe zi pentru a se acomoda cu senzatia. Incercati de mai mult de doua ori pe zi, ori de cate ori aveti ocazia.

Pasta de dinti folositi doar de 2 ori pe zi!

3. Faceti pasi mici-mici

Acum un dinte, mai tarziu urmatorul. Apreciati-i cooperarea, chiar daca ati reusit sa ii periati doar un dinte. Spuneti-i cat de bine s-a descurcat, ca faceti o super echipa, eventual bateti palma la final. Va propuneti amandoi ca data viitoare sa periati 2-3-…dintisori.

4. Oferiti-i lui periuta de dinti, sub supravegherea voastra

Lasati-l sa o muste, sa-i rupa perii, sa-i simta, sa-i testeze. Ori de cate ori aveti ocazia. Se va familiariza cu ea. Il va ajuta sa o accepte mai usor.

Daca aveti si alte metode cum ati reusit sa ii faceti pe cei mici sa coopereze la periajul dentar, nu ezitati sa ne lasati un comentariu!

Zâmbim împreună!


Răspunde

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii


dentaldim-bottom-logo-big

DENTALDiM este alegerea ta atunci când vine vorba de calitate și profesionalism.

Te asteptăm cu drag să ne vizitezi!

Copyright DENTALDiM Pro Clinica 2019. Toate drepturile rezervate.