4 semne pe care să nu le ignori la dinții copilului tău

20211023_132333.png

Ce ar trebui să ne îngrijoreze în legătură cu dentiția copilului? Azi vreau să vă vorbesc despre 4 semne ce nu ar trebui ignorate de către părinte.

1. Dinții înghesuiți

Pe lângă faptul că impacează fizionomia, dinții înghesuiți sunt foarte greu de igienizat. În lipsa unei igiene corecte, dinții și gingiile vor avea de suferit: carii dentare, gingivită, parodontopatii marginale etc.

2. Ocluzia deschisă

Poate fi frontală sau laterală. În ocluzia deschisă, dinții inferiori nu îi ating pe cei superiori, când copilul închide gura. Poate fi cauzată de obiceiuri vicioase, precum suptul degetului, buzei inferioare, obrajilor, folosirea suzetei, respirația orală etc, sau poate fi de cauză scheletală.

3. Ocluzia inversă

Poate fi frontală sau laterală și se referă la acea anomalie dento-alveolară în care dinții inferiori îi depășesc pe cei superiori. Poate fi cauzată de obiceiuri vicioase precum suptul buzei superioare sau de factori genetici.

4. Respirația orală

Vorbesc de situația în care respirația orală este prezentă tot timpul, chiar și în repaus (în timpul efortului fizic este normal ca cel mic să respire pe gură). Respirația orală poate fi cauzată de anumite anomalii dento-maxilare, dar, la rândul ei, poate produce un dezechilibru în dezvoltarea aparatului dento-maxilar.

Sfatul meu este ca de fiecare dată când spălați copilul pe dinți să îi examinați cavitatea orală.

  1. Cu mâinile curate puteți îndepărta obrajii, buzele pentru o vizibilitatte cât mai bună
  2. Există oglinzi dentare de care vă puteți ajuta
  3. Vorbiți cu medicul stomatolog despre orice vă îngrijorează legat de sănătatea dentară a copilului
  4. Verificați dinții dacă au carii, demineralizări, colorații, dacă sunt înghesuiți, dacă au erupt în locul care trebuie etc.
  5. Nu vă opriți la dinți! Observați gingiile, obrajii, buzele, ocluzia (mușcătura)

Atenție! Examinarea realizată de părinte acasă nu trebuie să înlocuiască controalele periodice din cabinetul stomatologic

Ce este de făcut?

Dacă observați unul din semnele despre care am vorbit în acest articol, este recomandat ca cel mic să fie consultat de un ortodont. Tratamentele ortodontice pot fi începute din perioada dentiției mixte, atunci când pe arcadă există atât dinți de lapte, cât și dinți permanenți.

Zâmbim împreună!


Răspunde

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii


dentaldim-bottom-logo-big

DENTALDiM este alegerea ta atunci când vine vorba de calitate și profesionalism.

Te asteptăm cu drag să ne vizitezi!

Copyright DENTALDiM Pro Clinica 2019. Toate drepturile rezervate.