Când periem dinții? Înainte sau după micul-dejun?

20211023_112549.png

De ce înainte?

1. Prin realizarea periajului înainte de a servi micul dejun, îndepărtăm o mare parte din bacteriile acumulate în cavitatea bucală peste noapte. În caz contrar, acestea vor fi înghițite odată cu bolul alimentar. 

2. De asemenea, prin periaj înlăturăm mirosul neplăcut al respirației matinale si vom avea un mic dejun mai…fresh!

În această situație, dacă vrei să îndepărtezi resturile alimentare restante pe suprafețele dentare, o poți face consumând apă sau mestecând o gumă fără zahăr.

De ce după?

1. Avantajul perierii dinților după ce ai servit micul dejun este că îndepărtezi resturile alimentare de pe dinți, care, în caz contrar, ar reprezenta hrana bacteriilor, pe tot parcursul zilei.

2. Dacă periajul este realizat după masă, atunci fluorul din pastă, substanță ce ajută la remineralizarea dinților, va rămâne mai mult timp pe suprafețele dentare.

ATENȚIE! Periajul dinților după masă, poate fi uneori periculos! Atunci când în timpul mesei consumi alimente sau băuturi acide (roșii, citrice, cafea etc.), filamentele periuței pot crea microleziuni în smalț, din cauza ph-ului scăzut din cavitatea bucală.

Te sfăuiesc să așteapți 60 de minute până periezi dinții, după ce ai consumat alimente sau băuturi acide!

Îmi pot peria dinții și înainte și după micul dejun?

Da, este în regulă, dar cu condiția ca periajul de după masă să fie foarte blând, deoarece placa bacteriană aderentă a fost înlăturată la periajul anterior. Scopul celui de-al doilea periaj este de a îndepărta resturile alimentare și nu este nevoie să insistăm foarte tare.

Zâmbim împreună!


Răspunde

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii


dentaldim-bottom-logo-big

DENTALDiM este alegerea ta atunci când vine vorba de calitate și profesionalism.

Te asteptăm cu drag să ne vizitezi!

Copyright DENTALDiM Pro Clinica 2019. Toate drepturile rezervate.