Pastă de dinți naturală sau cu fluor?

20210720_001324.png

Azi vreau sa lamurim care este diferenta intre modul cum protejeaza de carie pastele de dinti cu fluor si cel al pastelor naturale.

Parintii sunt putin tematori atunci cand vine vorba de folosirea pastelor de dinti cu fluor la copii, din cauza efectelor adverse ale fluorului despre care se tot vorbeste, mai ales daca este vorba despre copii care nu stiu inca sa scuipe.

Daca este folosita pasta de dinti cu concentratia de fluor adecvata grupei de varsta din care face parte copilul, iar la fiecare periaj este aplicata cantitatea de pasta recomandata varstei nu vor fi probleme, chiar daca este inghitita.

Despre concentratia de fluor din pastele de dinti si cantitatea de pasta ce trebuie aplicata pe periuta la un periaj am vorbit in articolul anterior.

Smaltul dintilor are in compozitia sa minerale (calciu, fosfat), care, in anumite conditii, pot fi pierdute, proces numit DEMINERALIZARE.

Pastele de dinti CU FLUOR au capacitatea de a REMINERALIZA smaltul, prin faptul ca fluorul poate inlocui calciul si fosfatul pierdut.

Pastele de dinti NATURALE sunt eficiente in indepartarea placii bacteriene prin periaj, intr-adevar. Si, posibil ca anumite plante sa aiba efecte antibacteriene si antiinflamatoare.

Dar, prin lipsa fluorului, pastele de dinti naturale nu au capacitatea de a stabili un echilibru intre procesele de demineralizare-remineralizare ale dintilor.

Astfel, ele nu protejeaza la fel de bine impotriva cariilor precum pastele fluorurate.

Avand informatiile, decizia ramane a voastra!

Voi ce alegeti? Pasta de dinti naturala sau cu fluor?

Zâmbim împreună!


Răspunde

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii


dentaldim-bottom-logo-big

DENTALDiM este alegerea ta atunci când vine vorba de calitate și profesionalism.

Te asteptăm cu drag să ne vizitezi!

Copyright DENTALDiM Pro Clinica 2019. Toate drepturile rezervate.