5 semne că este momentul să faci o vizită medicului stomatolog

December 21, 2020 scris de user0
album7-1200x802.png

Zâmbetul este considerat a fi o carte de vizită a fiecăruia dintre noi, de aceea trebuie să fim atenți cu sănăatea dinților noștri. Aceasta presupune o vizită periodică, din 6 în 6 luni, la medicul stomatolog pentru un control și o igienizare profesională. Cu toate acestea, nu trebuie ignorate semnalele de alarmă pe care dinții și gingiile tale le trimit între cele două controale pe an. Iată 5 semne care ar trebui să te îngrijoreze.

1. Durere/Sensibilitate dentară

Dacă te confrunți cu sensibilitate dentară când consumi alimente reci, dulci sau acre, atunci este posibil să ai o carie dentară. Durerea este semnul că deja procesul carios este într-un stadiu avansat. Infecția se apropie de centrul dintelui, acolo unde există pulpa dentară (nervul) și următorul pas este mortificarea acesteia. Această complicație poate aduce alte complicații, precum infectarea osului (prin migrarea bacteriilor dincolo de dinte), fracturarea dintelui (prin subminarea rezistenței), miros neplăcut (prin acumulare de bacterii și resturi alimentare în cavitatea carioasă). De asemenea, cu cât se intervine mai târziu cu tratamentul, cu atât este mai complex și mai costisitor. Uneori, evoluția si complicațiile sunt atât de ample, încât singura soluție rămâne extracția dintelui.

De asemenea, sensibilitatea dentară poate să apară ca o complicație a bolii parodontale. În boala parodontală, frecvent apare retracția gingivală, astfel încât dintele nu mai beneficiază de protecția gingiei. Prin retracția gingiei, o parte din rădăcină rămâne descoperită. Atunci când alimentele reci sau fierbinți vin în contact cu suprafața radiculară, durerea apare.

2. Sângerarea gingivală

Sângerarea gingiilor reprezintă primul semn al suferinței gingivale. Dacă gingiile tale sângerează la periaj, atunci nu ar trebui să mai amâni vizita la medicul stomatolog. Sângerarea gingiilor, tumefacția acestora și durerile gingivale reprezintă o parte din semnele bolii parodontale. Fără un tratament adecvat, țesuturile de susținere ale dinților vor fi distruse și te vei îndrepta spre pierderea dinților.

3. Tartrul dentar

Dacă ai observat că pe suprafața dinților tăi se află tartru dentar, atunci sună medicul dentist pentru a programa o igienizare dentară profesională. Într-un articol anterior s-a vorbit despre 3 motive pentru care ai nevoie de un detartraj acum!

4. Respirație urât mirositoare

Dacă respirația ta are un miros neplăcut mai tot timpul, nu trebuie să o ignori. Mai multe informații despre ce anume poate conduce la apariția halitozei vei găsi în articolul Cauzele respirației urât mirositoare.

De asemenea, dacă vrei să aflii cum poți scăpa de această problemă, citește articolul Tratamentul respirației urât mirositoare!

5. Gura uscată

Senzația de gură uscată poate fi semn că organismul tău suferă. Poți suferi de o infecție micotică a cavității bucale, fără ca tu să știi de ea. Nu ignora acest semn și cere părerea unui medic dentist. De asemenea, în spatele senzației de uscăciune a gurii se pot ascunde afecțiuni sistemice. Medicul stomatolog, în urma unei consultații, te poate îndruma către un specialist.

De ce să mai aștepți?

Dacă au trecut mai mult de 6 luni de la ultima vizită la medicul stomatolog sau prezinți unul din semnele enumerate mai sus, nu mai ezita! Fă-ți o programare rapid pentru ca zâmbetul tău să rămână mereu frumos și sănătos!

Zâmbim împreună!

 

 


Răspunde

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii


dentaldim-bottom-logo-big

DENTALDiM este alegerea ta atunci când vine vorba de calitate și profesionalism.

Te asteptăm cu drag să ne vizitezi!

Copyright DENTALDiM Pro Clinica 2019. Toate drepturile rezervate.