Azi am ales sa vorbesc despre un subiect controversat si anume, facem sau nu anestezie la stomatolog daca alaptam?
Azi am ales sa vorbesc despre un subiect controversat si anume, facem sau nu anestezie la stomatolog daca alaptam?
Tartrul dentar reprezintă un compus organo-mineral, foarte aderent de suprafețele dentare, care se formează prin mineralizarea plăcii bacteriene. De reținut este că tartrul dentar se poate depune și pe structuri solide, precum lucrările protetice sau aparatele ortodontice.
💡 Ce este bruxismul?
Bruxismul definește termenul de “scrâșnire” a dinților. Sunt mișcări nefiziologice de încleștare a dinților și de “frecare” a lor, ceea ce face să fie mai nocive pentru sănătatea aparatului dento-maxilar decât simpla încleștare a dinților.
Cele mai frecvente întrebări adresate de către părinți, legate de sănătatea dentară a copiilor lor, sunt “De ce intârzie să erupă dințișorii copilului meu? Să mă îngrijorez?”
Astazi vreau sa va spun ce obiceiuri ale copiilor nostri pot fi vicioase pentru sanatatea dintisorilor lor si pentru dezvoltarea lor faciala (osoasa si musculara).
Primavara a venit, cu mult soare si zile senine, astfel incepem sa petrecem mai mult timp in aer liber, cu copiii. Din pacate, unele accidente, de la locul de joaca, nu pot fi evitate. Insa, ce putem face noi, ca parinti, in astfel se situatii, este sa fim pregatiti.
COLORATIILE NEGRE pe dintii de lapte reprezinta un motiv de ingrijorare pentru parinti. Frecvent acestia se adreseaza medicului din cauza modificarilor de culoare ce apar pe dintii copilului. Prin aceasta postare am sa raspund celor mai frecvente intrebari legate de acest subiect.